Dreamscapes

Bajke iz pećine

Živimo u svetu preplavljenom nejednakošću. I to je ok, valjda. To mi je, bar, jasno. Ono što mi nije jasno je insistiranje na veštačkom forsiranju i kreiranju dvostrukih aršina tamo gde nikako ne bi trebalo da ih bude.

Devedeset posto muškaraca tvrdi da žene nisu u stanju da se upuste u seks bez neke nade ili iluzije o ljubavi. Kažu, priroda im nije takva. Protivi se prostoj kres-šemi bez ukrašavanja, cifranja i laganja. Naravno, podrazumeva se da su muškarci ti koji treba da nacifraju i ukrase, da ispričaju pokoju bajku da bi osvojili ženu koja, jadna i mučena, a iznad svega i naivna, veruje da je posebna u njegovim očima, pa će da se ‘prepusti’ Njemu, Muškarcu.

Još gore od toga, većina žena će JAVNO tvrditi da nikada nisu mogle da spavaju sa nekim u koga nisu zaljubljene i da nikada ne bi ni pokušale te ‘jednokratne’ varijante.

Kakva gomila gluposti!

Zašto je muškarcima prirodno i ‘urodjeno’ da lutaju od žene do žene i da bez problema mogu da ‘odarade turu’ bez ikakvih emocija, samo na osnovu golog nagona i fizičke potrebe, a ženama je, na drugoj strani, potrebno da im neko čitavu priču oboji ružičasto i uvije u svileni papir? Mi nemamo nagone? Ne robujemo potrebama? Sve odreda čekamo prinčeve na belim konjima, pa ako se i ne pojave, onda se lepo lažemo da je i konj plave krvi?

Ne, dušice drage…

Jasno mi je da je muškarcima, valjda, potrebno da se osećaju kao lovci koji će, nakon napornog lova, lovinu odalamiti toljagom i za kosu odvući u pećinu.  Valjda se lovina više ceni kada nije poslužena na tacni. Valjda im podiže rejting verovanje da nisu i sami lovina.

I tako, drage moje dame, da li da nastavimo da se foliramo i foliramo njih kako smo nežne dušice koje vole iluzije, i da je svaki poljubac odraz čiste ljubavi, ili ćemo konačno priznati da smo proste nagonske životinje i po tome veoma slične našim muškim dušicama? Pa nas nekada zanima samo toljaga našeg Pećinka, a ne i gledanje u zvezde i uzdisanje? Pa nekad možemo mirne savesti da ulovimo, umesto da budemo ulovljene, a onda nastavimo ka novim lovištima?

13 komentara

  1. Ja nastavljam da se foliram, ako je to foliranje, tako mi je lepse.

  2. Svako po svom nahodjenju…

  3. shaputalica

    kad mi nešto treba, ja to uzimam. nema on pojma da sam ja uzela njega, misli jadan da on osvojio mene, al’ neka ga…inače, nisam pravi sabesednik na ovu temu, oduvek mi muškarci nekako delovali kao…pa, kako se to beše politički korektno kaže…a, da: malo spori. :mrgreen:

  4. shaputalica

    seks je, brate, seks. sport.
    ljubav je drugo. uz malo sreće, mo’š se nadje oba odjedared, al’ može i jedno bez drugog. ne pravim pitanje, sam’ ako mi se ‘oće.
    tačka.

  5. HAHAHA! Bravo, shaputalice, gde si bila do sad? Pa i jesu spori, zato moramo, jadne, da se igramo foliranja, kako bi mislili da su silno jaki i pametni, a mi mukice koje je potrebno ‘spasavati’… Pa dokle više? Majmuni će još jednom evoluirati pre nego što oni nauče koji mozak da upotrebe!

  6. Foliranje

  7. Svi u lov! 😀

  8. Foliranje, naravno, to i jeste tema, Sandra. 😛

    Charolija, napred naši! 🙂

  9. shaputalica

    Ma, tu sam ja, blizu, samo tebe nisam našla na vreme 😀
    A za koga navijamo? Za delfine, paramecijume, člankovite gliste, čovečije ribice? :mrgreen:

    Ma, nek me, da ‘prostiš na izrazu, zajebu više sa tim foliranjem: jadna mala cica-maca….il’ je muško il’ nek mi se makne. takoc. 🙂

  10. Navijamo, bre, shaputalice, samo za NAS! Oni nek’ se jebu, pa nek’ rastu 😛

  11. Ma glasam za foliranje… Nece oni skoro da odrastu..

  12. Fun

    Sandra, ae izadji na crtu 😛

  13. Eto… vidiš, Sandra, kako Fun odmah ilustruje tvoju tvrdnju? 🙂

Postavi komentar